piatok 21. júla 2017

Vrba: Ak v septembri neurobíme šesť bodov, bude to veľká komplikácia

Počas Vrbov éry národné mužstvo prehralo v súťažnom zápase prvýkrát. V kvalifikačnej skupine A už nie je prvý a naopak si už musí dávať pozor na tretiu Holanďana.

"Hlúpa porážka," uľavil si kouč Vrba. "Keď pozriete, aké góly sme dostali .. Na druhú stranu si priznajme, že Island hral veľmi dobre, zatlačil nás a dvakrát sa presadil, samozrejme že po našich dvoch hrubých chybách. Po situáciách, kedy sa to dalo uhrať. Výsledok sme neudržali, musíme sa zamyslieť, prečo to tak bolo. "

Česi v piatok Reykjavíku od 55. minúty viedli, ale po piatich minútach inkasovali. "Rozhodla naša nedôslednosť po góle Dočkala.Dostať bránku za štyri päť minút, alebo koľko to bolo, je obrovská chyba, "vyhlásil Vrba.

Gól Islanďania strelili po tom, čo hostia odvrátili štandardky, ale domáci loptu do vápna hneď vrátili.

< p> "Zle obsadený hráč. Domáci si potom vytvorili tlak, hrali dobre a druhý gól sme dostali po chybe v rozohrávke, "poznamenal Vrba.

" Musíme si uvedomiť, že tempo hry je úplne iné ako v slovenskej lige. Ak si to hráči neuvedomia, budú sa dostávať pod tlak a robiť chyby.Ak naše mužstvá nebudú hrať európske poháre, tak na medzinárodnej scéne je tých zápasov tak málo, že tí hráči potom chyby urobia, pretože si myslia, že môžu hrať v takom tempe ako českú ligu, "premýšľal Vrba.

mal teda Vácha pred vápnom loptu skôr odkopnúť a nie sa snažiť hrať konštruktívne? "Malo by sa hrať konsktruktivně, ale niekedy sú momenty, kedy to rieši odkop. Baviť sa o tej situácii je zložité, ale všeobecne platí, že keď máte loptu pod kontrolou a dostanete gól po strate pred vápnom, je to zle, "poznamenal Vrba.

Chybou bolo nielen to, že obrana pred prvou bránkou nedokázala postrážiť nábeh Gunnarssona, a potom že Vácha nechtiac "namazali" Sightórssonovi.Ale tiež to, že po strelenom góle Česi zaliezli, hrali veľa pasívne a len čakali, čo súper urobí.

"Išli sme vzadu do väčšej hĺbky než sme mali. Nedostali sme sa do hry, obrancovia nakopávali lopty preč a všetko sa hneď vracalo späť. Stratili sme medzihru, kľud, všade boli neskoro a súper to využil, "hovoril Vrba.

" Pritom oni si do vyrovnávajúceho gólu moc príležitostí nevytvorili. A keby Láďa Krejčí za stavu jedna jedna svoju šancu, ako bežal sám na bránu, lepšie zakončil, mohol byť výsledok lepší, "zdôraznil Vrba.

Slovenského kouča nemohol potešiť nielen výsledok na Islande, ale ani skóre zo zápasov v Kazachstane a Lotyšsku. Oba duely vyhrali konkurenti v boji o postup Turci resp.Holanďania.

A zatiaľ čo po jeseni po štyroch zápasoch b oli Česi jasne prvý bez straty bodu, tak po dvoch jarných dueloch klesli na druhú priečku a navyše sa priblížili tretej Holanďania.

Na šampionát, ktorý budúci rok hostí Francúzsko, postúpia priamo prvé dva, tretí má šancu v baráži.

"skomplikoval sme si to, pretože z posledných dvoch stretnutí sme uhrali len bod, čo nie je príjemné. Každá strata bolí, ale obrovská škoda je tých dvoch bodov s Lotyšskom. September rozhodne o všetkom. Ak neurobíme z dvoch zápasov s Kazachstanom a v Lotyšsku šesť bodov, tak to pre nás bude veľa komplikované, "uzavrel Vrba.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára