štvrtok 20. júla 2017

Tvoríme históriu. Eritrejským cyklistom prišli na Tour fandiť aj krajania

Kvôli nim Eritrejci sledujú Tour de France, aby videli, ako si povedú prvý Afričania tmavej pleti v najslávnejšom cyklistickom závode sveta.

Na Teklehaimanota, staršieho z dvojice, v sobotu upieral zrakmi celý svet. Oblečený v čiernobielom drese stál na štarte úvodnej časovky, do ktorej vstupoval ako úplne prvý pretekár. Usmial sa, šliapol do pedálov a vyrazil. Sledovaný krajanov nielen v televízii, ale niekoľkých aj priamo pri trati.

"Bývam blízko Amsterdamu, tak som vyrazila naše chlapca podporiť. Videla som ich na prezentáciu, počas prvej etapy aj na štarte druhej, "líči Loana, mladá žena s národnou vlajkou v ruke.Narodila sa síce v Etiópii, ale je Eritrejka, rovnako ako Teshalino, sympaťák v slnečných okuliaroch, ktorý ju sprevád za.

"Daniel a Merhawi teraz tvoria históriu nielen Eritrey, ale celé čiernej Afriky. Je obrovský úspech, že sú tu. A že tu máme konečne africkú stajňa, "septembra. Loana jeho slová podporuje nápisom, ktorý nosí na tričku: Eritrea making history again!

Fanúšikovia čakajú na chvíľu, keď ich krajania vykuknú z tímového bet365 mobil autobusu. Len čo sa tak stane, začnú tlieskať a vyvolávať ich mená. Teklehaimanot sa na ne usmeje a ukáže zdvihnutý palec, potom už ho tlačový hovorca Qhubeky smeruje k novinárom, ktorí na neho čakajú.

Vytáhl chlapík s trochu odrastenými kučeravými vlasmi toho nenahovorí toľko ako jeho fanúšikovia. Ale zodpovedá ochotne.Líči, ako v dvanástich začal s okolo. Ako je nadšený, že môže byť na Tour. A ako mu pomáha, že má v tíme kamaráta z rovnakej krajiny.

Súhlasí s fanúšikmi, že tvoria histórii krajiny? "Jo, taky to tak bet 365 cítim," hovorí. "Keď som v sobotu ako prvý stál na štarte a čakal, až vyjdem, bolo to úžasné.


Skvelý pocit. "

Aj jeho priaznivci medzitým poskytujú rozhovory novinárom, ktorí sa okolo nich zhlukli. "Sme radi, že sa o Eritrei teraz nepíše v novinách len negatívne," zhodujú sa. "Dúfam, že tak, ako napríklad vo futbale, uvidíme čoskoro viac farieb pleti aj v cyklistike. Vlani tu bol pretekár z Číny, teraz naši chlapci.Snáď to pomôže k tomu, aby k sebe ľudia boli priateľskejší, "verí Teshalino.

Teklehaimanot by si to isté určite prial tiež, ale bet365 bonus zároveň dúfa, že o sebe čoskoro dá vedie ť nielen pre cyklistiku stále trochu exotickým pôvodom. "V prvých dňoch budem hlavne pomáhať kamarátom z tímu. Potom budem mať príležitosť sa ukázať, skúsiť nejaký únik. Pokúsim sa zo seba dostať to najlepšie. "

Tento rok asi ešte väčšie ambície mať nemôže. Ale raz? "Trebárs niekedy Tour vyhráme," zasníva sa Loana. "Pomaly," mierni ju Teshalino. "Teraz je pre nás úspech, že tu sme. Ale kto vie? Možno za päť rokov uvidíme bet365 niekoho z našich v žltom. "

Zatiaľ sú Eritrejci na začiatku cesty.Splní si niekedy odvážny sen?

bet365 stavky

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára